22 Kasım 2010 Pazartesi

Aşırı iştah ya da iştahsızlık sorunu olanlar için

KanalD'nin her sabah kaçırmadan izlediğim  DOKTORUM proğramı bugünde en güzel konu ve konuklarıyla evimize konuk oldu. Bayramdan sonra değinilecek en güzel konuyla ekranlara geldi...

Berrin Yiğit, izleyicilere çeşitli beslenme önerilerinde bulundu:
Aşırı iştah ya da iştahsızlık sorunu olanlar için...
22.11.2010 11:58:17
Sunuculuğunu Zahide Yetiş  ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı  Doktorum'da bugün “Aşırı İştah ve İştahsızlık” konusu  ele alındı. 
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Jan Klod Kayuka ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit Doktorum’un stüdyo konukları oldu.

UZUN SÜRE TOKLUK SAĞLAYAN YOĞURTLU KARNABAHAR
(Brokoli ile de hazırlanabilir): Hafifçe haşlayıp veya buharda pişirip, bol ince kıyım dereotu eklenmiş yoğurtla tatlandırın. Biraz limon sıkın.

KALORİSİ YOK DENECEK KADAR AZ SALATALIK CİPSİ
İyice yıkayın, kabuklarıyla dilimleyip üzerine limon sıkın, kıyılmış dereotu serpin.
TATLI İSTEĞİNİ DURDURUAN ANJELİK KOMPOSTO
(Kuru erikle de hazırlanabilir): 4 adet anjelik eriği, 2 karanfil ve 2 çubuk tarçınla haşlayın. Soğuk veya sıcak için.

EL OYALAYAN TAZE FASULYE
Taze fasulye veya soya fasulyesini 20 dakika suda haşlayıp elma sirkesi, karabiber ve çok az tuzla tatlandırın.

İŞTAH BASTIRAN ANANAS KOKTEYLİ
2 dilim taze ananası incecik doğrayın. 100 gr diyet yoğurt veya kefirle karıştırıp, naneyle süsleyip, afiyetle yiyin. 

İŞTAHI TIKAYAN HİNDİLİ ISPANAK SALATASI
Körpe ıspanakları elinizle parçalayın. Üzerine haşlanmış hindileri serpin. En son sarımsaklı pul biberli diyet yoğurtla soslayın. En üstüne de çekme karabiber serpin.

YEME KRİZLERİNE SON VERDİREN DEREOTLU SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI
Evinizde hangi sebze varsa az su, yarım demet dereotu ve 1 yemek kaşığı bulgurla pişirin, blender edin. Üzerine 1 su bardağı diyet süt ekleyip afiyetle için. (Önemli uyarı: çok sulu hazırlamayın.)

GÜN BOYU TOKLUK SAĞLAYAN YEŞİL OMLET
1 yumurta ile 2 yumurta akını pul biber, karabiber ve kimyonla çırpın. İnce kıyım maydanoz, dereotu ve kırmızıbiberi suda pişirin. İnce kıyım mantar ekleyin ve son olarak üzerine çırpılmış yumurtaları dökerek omlet olarak servis edin.

İŞTAH KESEN ÇAYMİKS
1 litre suda 1 bütün yeşil elma, ayva kabukları ve 1 tutam ıhlamuru 3 dakika kaynatın, ateşi kapatın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı mate, 1 parça zerdeçal, 3 top karabiber, 2 karanfil ve 2 çubuk tarçını 3 dakika demleyin, süzerek gün boyu için. Elma küpleri içinde kalırsa doyurucu olacaktır.  Muhakkak her bardağa 2 yaprak nane atın.

“İŞTAHSIZIM” DİYENLER İÇİN BALLI MUZ TATLISI
1 muz dilimlenir, taze hurma, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı cevizle servis edilir.

İŞTAH ARTIRAN ÇORBA
Balkabağını patates, havuç ve bezelyeyle pişirin. 1 su bardağı sütle kıvam verin. Üzerine 1 yemek kaşığı ruşeym ezmesi ekleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder