22 Kasım 2010 Pazartesi

MAYALI POĞACA

MAYALI POĞACA
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr margarin
alabildiğince un

İÇ HARCI:
maydanoz
peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ılık süte maya karıştırılıp 5 dk beklenir.
Ardından oda sıcaklığındaki yağ,bir tutam tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
Aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur..(kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak)...
hamur 10dk mayalanmaya bırakılır...mayalanan hamura arzu edilen şekiller verilerek yağladığımız
fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı ve susam konduktan sonra
200 derecelik fırnda üzeri kırmızı olana kadar pişirilir....afiye olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder